lunes, 30 de septiembre de 2013

Lliga de Campions i Copa Federació: Cronica

Aquest passat dissabte 28 de setembre es va celebrar la primera edició de la Lliga de Campions i Copa Federació organitzades conjuntament per les associacions d’Esplugues EFBA, Barcelona BFBA i Sant Joan Despí SJDFBA ADN amb el suport de la Federació de Futbol Botons de Catalunya en la que tots plegats estem treballant.

L’esdeveniment va tenir lloc a les pistes poliesportives del Parc Joan Miro de Barcelona, i l’organització va preparar 32 nous terrenys de joc per a la disputa dels torneigs amb unes noves porteries mes profundes de l’habitual i que van tenir una gran acollida per part dels participants.

Hi van participar associats de tot Catalunya representant l’ACFB (Associació Catalana de Futbol Botons), l’ARFB (Associació Reusenca de Futbol Botons), el BAP (Botonaires Associats de Palautordera), EFBA (Esplugues Futbol Botons Associació), BFBA (Barcelona Futbol Botons Associació), SJDFBA ADN (Sant Joan Despí Futbol Botons Associació ADN) i també de l’AVFB (Asociación Valenciana de Futbol Botones), AOB (Asociación Oriolana de Botonbol, y FORFB (Asociación de Asturias de Futbol Botones). Les associacions de Centelles i de Jerez van disculpar la seva presencia donat que tot i que volien venir per diferents compromisos no els hi era possible.

Els campionats van començar amb retràs degut a problemes en el tren dels companys de les associacions de Valencia i Orihuela, es va decidir esperar tot el possible fins que, donat que el retràs s’anava ampliant i posava en perill la realització dels torneigs, l’organització es va veure obligada a començar les competicions sense ells. Mentre esperaven els participants van poder entretenir-se amb un pica pica i gaudir de la beguda oficial del esdeveniment el Tampico, mentre els mes joves jugaven a futbol en la pista poliesportiva.

En el Grup A de la lliga de Campions cal destacar al Rampone de Sant Joan Despí, que es va classificar en primera posició seguit de prop del Betis del BAP que encara i la seva joventut va quedar per davant del Tocornal de l’ACFB i a continuació d’aquest, el Titans d’Esplugues que va donar la sorpresa de la Tercera Jornada derrotant al Tocornal per 5 a 2. A nomes un punt del Titans va passar a la Fase de Consolació el Baix Camp de Reus, seguit del MaxPlas de Valencia que va guanyar els dos únics partits que va disputar, Real Sociedad de Barcelona i Verts de la Martinica d’Astúries.

En el Grup B el Batman del BAP va fer un ple de victòries, 7 partits jugats 7 guanyats, seguit del Despertaferro de l’ACFB que nomes va perdre amb el Batman, a 6 punts de distancia es classificava el Levante de Sant Joan Despí i a continuació el Roquetenc de Reus. A nomes 3 punts el Brasília passava a fase de Consolació seguit del Laietà convidat especial per l’iniciativa Button Maker, DUA de Valencia i Recreativo d’Esplugues.

El Grup C va ser molt igualat, el Cosmos de Sant Joan Despí i Villaverde de l’ACFB empataven a punts, classificant-se en primer lloc el Cosmos per millor diferencia de gols, a nomes 3 punts el Llove del BAP de Palautordera i a dos punts d’aquest el Barcelona de Reus. Van anar a la Consolació Anbalsal 97/98 de Valencia, Poble Nou de Barcelona, Gènesis d’Esplugues i Illacos d’ Orihuela.

El Grup D també va ser molt igualat en els primers llocs, nomes 6 punts van separar als quatre primers classificats, l’Estrella Verde de Sant Joan Despí, Gracia’96 del BAP, Spartakus d’Esplugues i Chondos de l’ACFB. A 4 punts del Chondos el Bayern passava a la Fase de Consolació, seguit del Goteborg de Reus, Nàstic de Plàstic de Valencia i Stabilo Boss d’ Orihuela.

En la Copa Federació Grup A, el Tenerife de l’ACFB quedava en primera posició amb dos punts de diferencia respecte el Jordinho de Palautordera, a 4 punts del Jordinho, l’Empuries de l’ACFB i a nomes dos punts d’aquest el jove Raimon Eleven d’Esplugues. L’Adrilectic del BAP es quedava fora de la segona fase per nomes un punt i entrava en la Fase de Consolació, seguit de Cardedeu de Barcelona l’única noia que competia i Cultural Balonpedica, que de la mateixa manera que els seus altres companys de Valencia i Orihuela es quedava fora de la lluita pels títols degut al desafortunat retard del tren.

En el Grup B, l’ Scotland de Sant Joan Despí, es feia amb el primer lloc, rubricant una gran actuació de l’expedició de Sant Joan Despí que col·locava a 4 dels seus 5 participants en el primer lloc dels seus respectius grups. A nomes dos punts de l’ Scotland, el Badlands, que havia après a jugar a futbol botons quan existia l’Associació de Sant Just Desvern i que actualment competeix a Esplugues. Molt a prop del Badlands, dos associats del BAP, Valencia i Charlys FC es classificaven per la Fase Final, deixant per la Consolació al Can Soler, Penguins i Girona.

En el Grup C, s’imposava en claredat el Palauenc del BAP i a 5 punts de distancia, el Manchester de l’ACFB, seguit molt de prop del PSG del BAP i el Galàctic Spiders d’Esplugues que es classificava de manera molt ajustada per la Fase Final empatat a punts amb el Palíndrom de l’ACFB gràcies al “gol average”, mes enrere, Castelldefels de Barcelona i Rekena de Valencia entraven també a la Fase de Consolació.

El grup D va registrar un empat total entre els dos primers classificats Milan i Sporting ambdós de l’ACFB, empat a punts i empat en la diferencia de gols, va ser el coeficient entre gols marcats i rebuts el que va decidir la primera posició a favor del Milan, a continuació el Real Madrid del BAP i Def Leppard d’Esplugues, que amb un altre empat a punts i diferencia de gols deixava al Polònia de Barcelona fora de la Fase Final, Molt a prop el Chelsea del BAP i el 1909 de Valencia que amb les dues jornades que nomes va poder disputar no va tenir cap possibilitat de classificació.

Desprès de finalitzar aquesta primera fase tots els participants ens vam desplaçar fins el restaurant escollit i vam degustar una mostra de gastronomia típica catalana.

La Fase Final de la Lliga de Campions, es decidiria amb eliminatòries a un sol partit, eren Vuitens de Final i van haver resultats sorprenents, el Rampone que havia quedat primer del seu grup queia davant el Chondos que havia quedat quart per 3 a 1. El Villaverde perdia davant el veterà Levante per dos gols de diferencia. El Cosmos que també havia quedat primer del seu grup queia davant el Roquetenc que havia quedat quart. L’ Spartakus s’imposava per 8 a 4 al Betis, millor Junior de la Lliga de Campions. El Batman que venia de fer un ple en la primera fase perdia en un igualat partit davant el seu company d’associació el Llove. El Tocornal derrotava al Gràcia’96 per 3 a 0. L’Estrella Verde patia d’allò mes per eliminar al Titans per 3 a 2 que va a estar a punt de donar un altre sorpresa i el Despertaferro s’imposava al Barcelona per un ajustat 2 a 1.

Els Quarts de Final de la Lliga de Campions, com no podria ser d’altra manera van ser molt igualats, el Chondos derrotava al Levante per 4 a 1, l’Spartakus eliminava al darrer representant de Reus el Roquetenc per 4 a 1. En un altre ajustat partit el Tocornal eliminava al Llove al darrer representant del BAP a la Lliga de Campions per 5 a 2. I el Despertaferro entrava a les semifinals deixant fora a l’Estrella Verde en un partit on els defensors s’imposaven al atacants guanyant per un solitari gol, 1 a 0.

A les Semifinals es trobaven tres representants de l’ACFB i un d’Esplugues. En la primera semifinal, es repetia un enfrontament de la primera fase, el Chondos es tornava a trobar amb l’Spartakus, anteriorment l’Spartakus s’havia imposat per 8 a 4, però aquest partit va ser molt diferent i el Chondos es va classificar per la final guanyant per 2 a 1. La segona semifinal va acabar amb idèntic resultat el Despertaferro es guanyava un lloc a la final derrotant al Tocornal.

La Final Chondos vs Despertaferro es va disputar amb molt públic, en una de les sorpreses del dia, es va col·locar un marcador digital i tots els assistents van seguir el partit amb gran atenció. L’enfrontament va ser molt igualat i va acabar en un resultat de 2 a 2, que es va decidir en el Gol d’Or a favor del Chondos, que molt content ho va celebrar amb la resta de companys i familiars que el van estar recolzant durant tot el torneig.

En la Fase de Consolació cal destacar al Baix Camp que va arribar fins les semifinals i en general l’actuació dels valencians, de ben segur que si no hagués estat pel desafortunat incident que els va deixar sense opcions d’accedir a la fase final mes d’un i de dos s’hagués classificat per Vuitens de final, especialment el Maxplas que va eliminar al seu company de associació Anbalsal 97/98 i va arribar a la final que va haver d’abandonar abans d’hora per que si no, no arribava a temps d’agafar el tren cap a Valencia. El jove Bayern de Munich va guanyar la final consolació desprès d’haver eliminat prèviament al Verts, Gènesis i Real Sociedad.

A la Copa Federació, les eliminatòries es decidirien de la mateixa manera, el Tenerife li endossava un 6 a 2 al Def Leppard. El Manchester queia davant el Valencia per un ajustat 1 a 2. El Palauenc seguia endavant guanyant per 2 a 0 davant el Charlys FC. El Real Madrid li endossava un 3 a 0 al Jordinho. L’ Scotland li endossava un contundent 5 a 1 al Galàctic Spiders i pel mateix resultat el Milan derrotava a l’Empuries. L’ Sporting eliminava al Raimon Eleven per 3 a 0 i el PSG al Badlands per a 4 a 2.

A Quarts de Final el Tenerife perdia per 1 a 0 davant el Valencia. I el Palauenc seguia endavant eliminant al Real Madrid, el Millor Junior de la Copa Federació. El Milan encara que feia temps que no jugava a Futbol Botons deixava enrere a l’ Scotland per 3 a 2 i l’ Sporting derrotava de manera contundent al PSG per 5 a 0.

En Semifinals el Palauenc en un partit molt emocionat arribava fins la Final deixant enrere al Valencia mentre l’ Sporting que anava llançat guanyava al Milan per 5 a 3.

La final de la Copa Federació Palauenc vs. Sporting es va disputar simultàniament amb la Final de la Lliga de Campions i també va tenir una gran expectació especialment pels associats del BAP que animaven al seu company, va ser un partit amb molta tensió i el Palauenc va fer valer el únic gol que va anotar per acabar imposant-se per un ajustat 1 a 0.

En la Consolació el Adrilectic es feia amb el trofeu eliminant al Castelldefels i Palíndrom, en un altre final inacabada pels horaris de tren en la que el Penguins que havia deixant enrere a la Cultural Balonpedica, Polònia i Rekena.


No hay comentarios:

Publicar un comentario