martes, 22 de julio de 2014

Crónica del Mundial Mundial Futbol Botons Barcelona 2014Primera Fase:


En el Grup A va destacar amb sobre manera la “Roja” de l’Estrella Verde que amb la samarreta de la selecció espanyola aconseguia un ple de victòries. Costa Rica de l’Sporting i Costa d’Ivori de Badlands empataven a 12 punts seguides de d’Ucraïna del Dream Team, malauradament Colòmbia del jove Adrilètic, Finlàndia del valencià Penguins i Veneçuela de l’Huracà Blaugrana passarien a jugar el Mundialet.


El Grup B que s’havia anomenat el grup de la mort per la quantitat de cracks que el sorteig havia aplegat va ser molt igualat, Brasil de Villaverde 13 punts, Sud-àfrica del Botofumeiro 12 punts, Itàlia d’ICK 10 punts i EEUU de Rampone 9 punts, els grans damnificats del grup van ser Guinea de Rapuco, França de Gràcia’96 i Romania de Deff Lepard.


En el Grup C l’emoció es va mantenir fins la darrera jornada i finalment l’Alemanya de LLove va aconseguir 14 punts, Turquia de MaxPlas i Andorra del veterà Ceretano empataven a 11 punts seguides a un punt d’Argentina d’Spartakus, quedaven fora Noruega de Neopatria, Camerun de Charly’s i Bulgària de Palíndrom.


En el Grup D Bèlgica de Jordinho va estar intractable i va fer un ple de victòries 18 punts en total, a 6 punts Uruguai de Palauenc, la selecció congolenya de Bonanova amb 9 punts i amb nomes 6 punts aconseguits la selecció grega del brasiler Andre Luis es classificava per al Mundial, i a nomes un punt i empatats Japó de Nucairons i Polònia quedaven fora seguides de la selecció hongaresa de la Real Sociedad.


En el Grup E tenia un altre noi del BAP com a protagonista Irlanda del Nord comandada pel Betis obtenia la primera posició amb 13 punts, a 3 punts Suïssa del Levante i a nomes un punt un empat a 9 punts entre Illa Montserrat de Can Soler i Bolívia de Toy Dolls, no es classificaven pel Mundial la Rep. d’Irlanda de l’asturià Verts de la Martinica amb 8 punts, Israel de CB Madrid i Suècia del PSG.


En el Grup F va destacar un altre jugador del BAP, però aquest cop mes veterà, el Batman amb Anglaterra aconseguia 17 punts seguit a dos punts per la Dinamarca del Real Madrid, i amb 14 punts el Previ Yokasta amb Canada que es retrobava amb els seus botons després de molt temps i amb 12 punts Austràlia de Nàstic de Plàstic que entrava dins la ronda final del Mundial, malauradament Perú del CSI quedava fora tot i aconseguir 11 punts, seguidament Rep. Txeca d’Anbalsal 97/98 i Hondures de Raimon Eleven, la ventafocs del grup la Corea de Heisenberg en el seu primer torneig important no va poder anotar cap punt.


El Grup G va ser el mes igualat de tots, nomes 2 punts separaven el primer del quart classificat, finalment va ser Xile del Milan qui es va emportar la primera posició, empatat amb Holanda del Chondos, a un punt San Marino d’Alcatraz i a un punt d’ell Portugal de Cosmos. La selecció paraguaia de la Cultural Balompedica quedava fora tot i haver aconseguir 9 punts, Nova Zelanda de Nissaga pagava la seva inactivitat en el joc durant tants anys i Eslovènia del Tartera no tenia el seu dia i no aconseguia cap punt.En el Grup H Jamaica comandada pel Mercenaris nomes cedia un empat guanyant la resta de partits aconseguint 19 punts, a continuació Croàcia del Titans que encara que hi havia un empat a punts avançava mercès al 27 gols anotats (màxim anotador de la primera fase) a l’Escòcia del Despertaferro. Es classificava com a quart Rússia del Valencia i passaven al Mundialet Albània de l’Alegria, Senegal d’Empúries, El Salvador del representant de l’associació d’Orihuela Illacos i Bielorússia de Poble Sec, que ha tornat a jugar a botons després de 30 anys i encara s’està adaptant


Va queda pales que les associacions del BAP i l’ACFB son les que millors resultats van aconseguir amb quatre líders de grup per a cadascuna d’ambdós associacions.La fase final del Mundial es va disputar mitjançant un sistema de lliguetes de 4 participants que donaven molt poc marge a l’error.


En el Grup A Espanya (Estrella Verde) i Canada (Previ Yokasta) es classificaven deixant fora Bolívia (Toy Dolls) i Croàcia (Titans) que fins aleshores estava fent un gran campionat.


En el Grup B Escòcia (Despertaferro) i Costa Rica (Sporting) es desfeien de Irlanda del Nord del Betis que havia aconseguit el liderat a la fase prèvia i a l’Austràlia del valencià Nàstic de Plàstic.


En el Grup C Anglaterra de Batman es classificava sense masses problemes i un empat entre Rússia de Valencia i Costa d’Ivori de Badlands es decidia a favor d’aquest darrer per la millor diferencia de gols. Suïssa del Levante es quedava fora.


En el Grup D destacaven Jamaica de Mercenaris i Ucraïna de Dream Team que empatats a 7 punts es classificaven amb comoditat seguits de l’Illa Montserrat de Can Soler i Dinamarca del Real Madrid.


En el Grup E la Brasil de Villaverde feia el ple de victòries, seguida de la selecció argentina de l’Spartakus i quedaven fora de competició San Marino (Alcatraz) i Uruguai (Palauenc).


En el Grup F que a priori era força competit, la Sud-àfrica del Botofumeiro també feia el ple de victòries, seguida d’Alemanya del Llove , queia Portugal del Cosmos i el Congo del Bonanova.


El Grup G registrava un curiós triple empat en la primera posició, tots ells amb dues victòries i una derrota. El millor coeficient va donar a Itàlia (ICK) com a primer classificat seguit de Xile del Milan i Turquia de MaxPlas quedava fora. Grècia d’Andre Luis no aconseguia cap punt i queia eliminada.


En el Grup H Bèlgica de Jordinho aconseguia el seu segon liderat consecutiu empatant a 6 punts amb EEUU de Rampone, amb un altre empat, en aquest cop a 3 punts la selecció d’Andorra de Ceretano i la selecció holandesa de Chondos eren eliminades.


Fase Final de Mundialet


En el Grup A Guinea de Rapuco es feia amb el liderat i a continuació Hondures de Raimon Eleven per la millor diferencia de gols es classificava en perjudici de Colòmbia de Adrilètic a mes distancia Senegal d’Empúries quedava fora.


En el Grup B Finlàndia (Penguins) empatava amb Polònia del mateix Polònia que defensava els colors del seu país d’origen, quedaven eliminats Rep. d’Irlanda de Verts de la Martinica i El Salvador d’Illacos.


En el Grup C Veneçuela de l’Huracà Blaugrana avançava de fase sense haver de disputar cap partit degut a que no s’havia aconseguit a arribar a ocupar el total de places disponibles.


En el Grup D la Rep. Txeca de Anbalsal 97/98 empatava amb dues victòries amb Suècia del PSG, queien Albània d’Alegria i l’Israel del CB Madrid.


El Grup E va quedar desert.


El Grup F era dominat per la França del Gràcia’96 i Hongria (Real Sociedad) i Bielorússia (Poble Sec) empataven a un punt decidint-se a favor d’Hongria per la diferencia de gols.


En el Grup G Paraguai de la Cultural Balompédica feia el ple amb 9 punts , seguit de Romania de Deff Lepard amb 6 punts, Camerun (Charly’s) i Veneçuela (Huracà Blaugrana) quedaven fora.


En el Grup H Japó de Nucairons guanyava els seus dos partits seguit de la Nova Zelanda del Nissaga i Bulgària de Palíndrom.


A vuitens de final, l’Espanya de l’Estrella Verde s’imposava sense masses dificultats per 2 a 0 al Costa Rica de l’Sporting, que estava fent un gran campionat; l’Ucraïna del Dream Team donava la primera campanada derrotant a l’Anglaterra del Batman per 1 a 0; el Brasil de Villaverde, que estava fent un futbol espectacular, guanyava per 4 a 1 a l’Alemanya del Llove; la selecció italiana de l’ICK queia per 0 a 2 davant els EEUU, comandats per un Rampone que, motivat pel prestigi del campionat, s’apropava a recuperar el seu millor moment de forma; l’Escòcia del Despertaferro seguia endavant gràcies a un ajustat 2 a 3 davant la Canadà del mític Previ Yokasta, en el partit amb més gols del vuitens; la selecció Jamaicana del Mercenaris guanyava per 4 a 2 al Costa d’Ivori del Badlands, que progressa torneig a torneig, els sud-africans del Botofumeiro s’imposaven per 1 a 0 en un partit molt igualat davant la selecció argentina de l’ Spartakus i la Bèlgica de Jordinho, el jugador més jove que seguia en la competició del mundial, queia per 2 a 0 davant la selecció xilena del Milan, que desprès de la seva victòria al Torneig Primavera de Palautordera, venia amb la moral molt alta.


A quarts de final, l’Espanya de l’Estrella Verde era la següent víctima de l’ Ucraïna del Dream Team, que amb un altre 1 a 0 apartava de la competició a un dels candidats a emportar-se la tan desitjada copa; l’enfrontament Brasil de Villaverde vs. EEUU de Rampone era a priori el més atractiu, donat el joc obert d’ambdós contrincants, resultant victoriosos els EEUU per un clar 3 a 0; l’Escòcia del Despertaferro s’imposava de forma clara per un contundent 3 a 0 a la Jamaica del Mercenaris mentre la Sud-àfrica del Botofumeiro seguia rentabilitzant els seus gols al màxim eliminant per un altre 1 a 0 a la Xile del Milan.


A semifinals, una nova campanada del Dream Team! L’ Ucraïna eliminava als EEUU del Rampone, que fins aquell moment estava fent un torneig impecable, per 2 a 0. L’altre semifinal, Escòcia (Despertaferro) vs. Sud-àfrica (Botofumeiro) acabava amb un sorprenent 2 a 0, favorable a la selecció sud-africana que, amb un joc defensiu molt segur i aprofitant les ocasions de gol, deixava enrere a un altre candidat al títol.


La final enfrontà Ucraïna (Dream Team) amb Sud-àfrica (Botofumeiro), uns finalistes no esperats, però que, per mèrits propis, havien arribat a la final superant a molts dels jugadors considerats favorits per endur-se la tant anhelada Copa del Mundial Futbol Botons Barcelona 2014. Tots dos havien fonamentat el seu joc en una defensa molt acurada (cap dels dos finalistes va rebre cap gol ni en vuitens, ni en quarts, ni en semifinals) i en atac no generaven excessives ocasions, però les aprofitaren amb gran eficàcia.


El partit va ser molt tens i seguit amb gran expectació per part dels assistents, tant dels altres jugadors de futbol botons com del públic en general. Ucraïna va marcar el primer gol en una jugada per la dreta, que des de fora de l’àrea batia al porter sud-africà amb un xut per l’escaire. A partir d’aquell moment, Sud-àfrica va sotmetre el seu rival a una intensa pressió i el partit es va jugar molt a prop de l’àrea ucraïnesa, van haver xuts al pal i aturades del porter, però no va poder traspassar la porteria del Dream Team. En arribar la fi del temps reglamentari, els contrincants es van donar la mà esportivament i un emocionat Dream Team va rebre la felicitació de la resta de participants i organitzadors.


A Vuitens de final la Guinea de Rapuco s’imposava per 2 a 1 a la, el Camerun del Charly’s eliminava l’Hongria de la Real Sociedad per 2 a 0, la selecció de Nova Zelanda del Nissaga queia en el que va ser un dels partit mes espectaculars del torneig per 5 a 3 davant la selecció del Paraguai de la Cultural Balompedica, el jove Raimon Eleven amb Hondures guanyava per un ajustat 1 a 0 a la Finlàndia del Penguins i per idèntic resultat la Romania del Deff Lepard s’imposava al Japó del Nucairons. Degut a incompareixença les seleccions de Suècia, República Txeca i França es van classificar sense haver de disputar els seus respectius partits.


A Quarts de final , un altre espectacular partit Suècia del PSG anotava fins a 6 gols contra la Guinea de Rapuco que anotava 3 en el seu compte particular, el Camerun del Charly’s queia per un clar 3 a 0 davant la selecció paraguaia de la Cultural Balompedica, la República Txeca de l’Anbalsal 97/98 en un partit molt emocionant que desprès de remuntar un 0 a 2 advers es va haver de decidir en un llarg gol d’or va derrotar per 2 a 3 a l’Hondures del Raimon Eleven que molt nerviós no va poder gestionar els gos inicials i França comandada pel Gràcia’96 s’imposava per 2 a 0 al Deff Leppard.


La semifinal Suècia vs. Paraguai va ser molt igualada i es va decantar finalment a favor de la Suècia del PSG per 2 a 1 en l’altre semifinal la República Txeca d’Anbalsal 97/98 s’obria pas cap a la final del Mundialet derrotant la selecció gala del Gràcia’96 per 2 a 0.


La final Suècia (PSG) vs Rep. Txeca (Anbalsal 97/98) es va disputar amb intensitat, i amb una gran presencia de públic, els dos contrincants van contenir els nervis i van jugar un gran partit en el que finalment es va imposar la Suècia del palauenc PSG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario